Досліджуючи технологію Pro-till при вирощуванні ячменю озимого, в умовах правобережного Лісостепу України (на угіддях УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого), отриманого в рамках японської грантової допомоги, наданої народом та Урядом Японії через Агентство з міжнародного співробітництва JICA, було визначено його біологічну урожайність та структуру.
При відборі та аналізі пробного снопа було визначено основні елементи структури врожайності за кожним варіантом досліджуваної культури (густота стояння рослин на момент збирання, висота рослин, ступінь гілкування, маса зерна з однієї рослини, тощо).
Аналізуючи графічні дані, можна стверджувати, що найвища біологічна врожайність зерна сформована на ділянках поля №5 після попередника – соя, а найнижчі показники – на ділянці поля №6 з попередником – гречка.